Παραλία “Καλάμια”: «Μία νύχτα με φεγγάρι και αστέρια»

Στα πλαίσια των απαιτήσεων του προγράμματος  «Γαλάζια Σημαία » ο Δήμος  και οι υπεύθυνοι της ακτής  υποχρεούνται να παρουσιάσουν  τουλάχιστον πέντε διαφορετικές δραστηριότητες  περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μία από αυτές είναι η δραστηριότητα « μία νύχτα με φεγγάρι και αστέρια » όπως αναφέρεται στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες  στον πίνακα ανακοινώσεων του προγράμματος  «Γαλάζια Σημαία» στην παραλία Καλάμια.

 Ο Δήμος Κορινθίων και οι υπεύθυνοι της ακτής  παρακάλεσαν εγγράφως όλες τις επιχειρήσεις της παραλίας « Καλάμια » να σβήσουν τα φώτα στις 3/8/2020 και να χρησιμοποιήσουν μόνο κεριά, με σκοπό να περάσει το μήνυμα της ανάγκης εξοικονόμησης ενέργειας αφενός και αφετέρου να δώσει τη δυνατότητα στους δημότες να χαρούν την ομορφιά της δύσης.

 

Στη δραστηριότητα αυτή συμμετείχε και ο Δήμος σβήνοντας όλα τα φώτα στην ακτή.

Η διαδικασία διήρκεσε από τις 20:30 έως 22:00. Οι δημότες αλλά και οι επιχειρήσεις χάρηκαν και απόλαυσαν την ηρεμία της φύσης, την αύρα της θάλασσας,  το γεμάτο φεγγάρι  και  τις φλόγες  των κεριών.

 

Είναι μια δραστηριότητα που θα επαναληφθεί και άλλες φορές με στόχο να περάσει το μήνυμα της ανάγκης   εξοικονόμησης ενέργειας.

 Οι υπεύθυνοι της ακτής  “ Καλάμια»