Δήμαρχος Κορινθίων: Διεκδικούμε 1,5 εκ ευρώ για  αντιπλημμυρικά έργα  σε Αλμυρή – Αθίκια και Λουτρά Ωραίας Ελένης. Δεν αρκούν οι 150.000 ευρώ που μας δόθηκαν!

Έργα θωράκισης και ουσιαστικής προστασίας συνεχίζει να διεκδικεί ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και κατόπιν από τον ΙΑΝΟ, Αθίκια, Λουτρά Ωραίας Ελένης και Αλμυρή.

Ο Δήμαρχος μετείχε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου την Τετάρτη  θέτοντας στο τραπέζι συγκεκριμένα έργα που πρέπει να γίνουν στον οικιστικό ιστό και τα οποία ΔΕΝ έχουν προϋπολογιστεί στο κονδύλι που έδωσε το Υπουργείο στην Περιφέρεια. «Εμείς ζητήσαμε συγκεκριμένα έργα, συγκεκριμένου ύψους, 1,5 εκ ευρώ για να γίνουν όσα πρέπει. Πήραμε 150 χιλιάδες  από το Υπουργείο κι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Θα επανέλθουμε και θα επιμείνουμε. Τα έργα που πρέπει να γίνουν είναι δίκτυο αγωγού ομβρίων στα Λουτρά μέσα στον αστικό ιστό , έργα διάνοιξης  χειμάρρων, κατασκευή αυλάκων και ότι άλλο χρειάζεται για να μην έχουμε ξανά πλημμύρα στ Αθίκια και την Αλμυρή. Αυτό δεν έγινε αντιληπτό από το υπουργείο και σαν δήμος θα επανέλθουμε. Θα ζητήσουμε και πιστεύω να μας  στηρίξει και η περιφέρεια ώστε τα έργα για τον αστικό ιστό που δεν έχουν περιληφθεί ως σήμερα , να περιληφθούν γιατί η σημερινή εξέλιξη  δεν μ ευχαριστεί καθόλου και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα μελλοντικής πλημμύρας. Φυσικά και θα συνεργαστούμε με την περιφέρεια σε προγραμματική σύμβαση που ουσιαστικά είναι παραχώρηση επέμβασης σε χώρους του δήμου έστω και αν οι προτεραιότητες του δήμου είναι διαφορετικές.»

https://www.facebook.com/korinthiondimos/videos/923542801504394