Με 5 αιτήματα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων την Υπουργό Παιδείας

 

  • Τι ζήτησε ο Βασίλης Νανόπουλος – τι είπε η Υπουργός που περιόδευσε σε 2 σχολικά συγκροτήματα της Κορίνθου

Την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποδέχτηκε το πρωί στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Κορίνθου και στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ο Δήμαρχος έδωσε στην Υπουργό υπόμνημα με 5 σημαντικά ζητήματα εκπαίδευσης του δήμου, λαμβάνοντας από την Υπουργό μια πρώτη δέσμευση αλλά και την διαβεβαίωση πως θα υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο για την εξέτασή τους.

Πρόκειται για 

  • Την δημιουργία 2 νέων νηπιαγωγείων τα οποία θα δώσουν την δυνατότητα αντικατάστασης των ενοικιαζόμενων σήμερα
  • Την ένταξη της κατασκευής του μουσικού σχολείου σε επιδοτούμενα προγράμματα
  • Την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με νέα τμήματα στην Κόρινθο και φιλοξενία του campus στο στρατόπεδο
  • Την στήριξη συμμετοχής στα προγράμματα δια βίου μάθησης , «έξυπνων πόλεων» και «πόλεων που μαθαίνουν» και
  • Παρουσία της Υπουργού στα εγκαίνια του πολυδύναμου νηπιαγωγείου Κορίνθου τον Οκτώβριο μήνα

«Σας καλωσορίσω κ.Υπουργέ και εύχομαι η παρουσία σας εδώ  να είναι χρήσιμη. Έχουμε συζητήσει ζητήματα που μας απασχολούν μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και  σας παραθέτω υπόμνημα με κάποια από τα ζητήματα που έχουμε αξιολογήσει ως τα σημαντικότερα. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα τρία σημαντικότερα, έχουμε ζήτημα με τα πολλά ενοικιαζόμενα νηπιαγωγεία τα οποία δεν φέρουν τις απαραίτητες προδιαγραφές στο δήμο» σημείωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων ενημερώνοντας την Υπουργό πως  «ολοκληρώνουμε το πολυδύναμο νηπιαγωγείο στου οποίου θα είναι χαρά μας να παραστείτε, αλλά χρειαζόμαστε και άλλα, ζητάμε την στήριξη σας λοιπόν για την ένταξη των έργων αυτών σε επιδοτούμενα προγράμματα. Η δια βίου μάθηση , η εκπαίδευση είναι για εμάς υψηλή προτεραιότητα, μετέχουμε ήδη στο δίκτυο για τις Έξυπνες Πόλεις, ενταχθήκαμε πρόσφατα στο παγκόσμιο δίκτυο της Unesco «Οι πόλεις που μαθαίνουν», επιθυμούμε και την δική σας υποστήριξη στον τομέα αυτό και τέλος το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιθυμούμε να επεκταθεί, ζητούμε από εσάς μέσα από μια ενδεχόμενη αναθεώρηση  της δομής των Πανεπιστημίων να αυξηθούν τα τμήματα της Κορίνθου λαμβάνοντας υπόψιν σας ότι υπάρχει κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία του campus στο υπό παραχώρηση στρατόπεδο της Κορίνθου.”

 

 

Η Υπουργός αναγνώρισε το έργο που επιτελεί και η αυτοδιοίκηση στην εκπαίδευση και λειτουργία των σχολείων ειδικά την φετινή ιδιαίτερη χρονιά.  Και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου.  Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού  Ευάγγελος Παπαιωάννου  αφού σημείωσε την προσπάθεια που έγινε από πλευράς δήμου εκπαιδευτικών αλλά και γονέων έθιξε στην Υπουργό  το ζήτημα της καθαριότητας και των αυξημένων αναγκών  στα σχολεία ζητώντας την ουσιαστικότερη παρέμβαση του υπουργείου προκειμένου να κατορθώσουν οι μονάδες να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες και να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Διασφαλίζουμε στην φετινή δύσκολη χρονιά 2 αγαθά, την εκπαίδευση γιατί τα παιδιά μας πρέπει να είναι στα σχολεία αλλά και την υγεία τηρώντας στο ακέραιο τις οδηγίες των ειδικών και ενισχύοντας τις μονάδες με ότι είναι απαραίτητο»  είπε η κ. Κεραμέως.

Δήμαρχος και Υπουργός, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Κορινθίων, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, τωμ Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κορινθίας, της Βουλευτού Μαριλένας Σούκουλη συνομίλησαν με τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, μαθητές εν ώρα διαλείμματος αλλά και μαθήματος , με το προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης και  ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Υπουργείο σε μια συνάντηση εργασίας στην οποία οι σημερινές δεσμεύσεις θα λάβουν ουσιαστική μορφή. 

 

https://www.facebook.com/korinthiondimos/videos/924379451420729