Άλλη μια πλατεία στην Μπαθαρίστρα θα δοθεί στους συμπολίτες μας

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ                                                                                           Κόρινθος 20-04-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με προγραμματισμό και συνέπεια την προσπάθεια αναβάθμισης όλου του Δήμου μας με συγκεκριμένα έργα. Γι’ αυτό τον λόγο, ηδη διαμορφώνεται στην «Μπαθαρίστρα», εντός του σχεδίου πόλεως ένας κοινόχρηστος χώρος σε πλατεία, συνολικού εμβαδού 1.958,87 τ.μ. (περιλαμβάνει ο χώρος και μια μικρή εκκλησία -Άγιοι Ταξιάρχες-) έχοντας πρόσβαση βόρεια από την οδό Αθηνάς.
Σκοπός της μελέτης είναι η διατήρηση της απρόσκοπτης νοτιοδυτικής θέας (ο εσωτερικός κύριος διάδρομος κίνησης είναι στην ευθεία προς την Ακροκόρινθο) καθώς επίσης ο εντοπισμός της πλατείας αυτής να γίνεται με ευχέρεια, δεδομένου ότι η πρόσβαση και αποχώρηση από και προς αυτήν να είναι προς τις διασταυρώσεις των μεγαλύτερων σε πλάτος οδών.
 

Η αισθητική προστασία της εκκλησίας, διασφαλίζεται με τη φύτευση μεγάλων δένδρων σε όλο το μήκος της υφιστάμενης διαχωριστικής περίφραξης καθώς και λουλουδιέρας πλάτους ενός μέτρου.
Η επέμβαση στην πλατεία κατανέμεται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη, εξελίσσεται ένας εσωτερικός διαγώνιος πεζόδρομος με επίμηκες πλακόστρωτο, χωρίς σκαλιά, με καθιστικά, ξύλινες πέργολες, συντριβάνι, συμπαγές και πακτωμένο καθιστικό. Επίσης έχουν προβλεφθεί τετραπλά φωτιστικά (ύψους 3.20 μ.), με υπόγειο δίκτυο παροχής ρεύματος και ύδρευσης. Στην δεύτερη ενότητα, προβλέπονται επιφάνειες πράσινου με γκαζόν, φωτιστικά σώματα και δένδρα σε ύψος κατάλληλο, ούτως ώστε να αναδεικνύουν τα υφιστάμενα κτίσματα αλλά και την πλατεία σαν ένα σημείο αναφοράς αισθητικής και λειτουργικής παρέμβασης. Η τρίτη ενότητα, περιλαμβάνει ένα χώρο σχεδόν επίπεδο με ελαφρά κλίση 3% όπου κυριαρχεί κτιστή λουλουδιέρα (στο βόρειο τμήμα και στην επαφή με την περίφραξη της εκκλησίας) καθώς και χώμα με γκαζόν, με σκοπό την τοποθέτηση «παιδικής Χαράς».
Οι πέντε ξύλινες πέργολες (σε καφέ σκούρο χρώμα), ένα μικρό σιντριβάνι από υπερυψωμένο σκυρόδεμα και μια «ζαρντινέρια» για φύτευση επιλεγμένων λουλουδιών θα «εμπλουτίσουν» σημαντικά την πλατεία.
Η επιλογή των χρωμάτων, βρίσκονται σε αρμονία με τα κτίσματα του περιβάλλοντος που θα κυριαρχούν αποχρώσεις του λευκού χρώματος στην πλακόστρωτη επιφάνεια με βιομηχανικές πλάκες διαστάσεων 50Χ50. Αυτές θα επεκτείνονται και στους πέριξ της πλατείας διαδρόμους, σε διαφορετικές και επιλεγμένες διατάξεις.
Το αποτέλεσμα της κατασκευής της πλατείας θα είναι μια λειτουργική, καλαίσθητη και ενταγμένη στην αισθητική και τις ανάγκες του εγγύτερου περιβάλλοντος, με ευχερή πρόσβαση και εσωτερική ρέουσα κυκλοφορία. Ο εύκολος εντοπισμός της, η τεχνητή υπερύψωση και απομόνωση της «παιδικής χαράς», θα δίνει την εντύπωση μιας μεγαλύτερης πλατείας καθώς και ένα οικείο αίσθημα τόσο στους συμπολίτες μας όσο και στους επισκέπτες του παραπάνω όμορφου χώρου.

 


                                                                                                              Από το γραφείο τύπου
 

 

 

 

 

 

Leave a Comment