Είσοδος

 

Ο Δήμος * Ενημέρωση * Δελτία Τύπου
 
Αναζήτηση:

Φωτογραφικό αρχείο της πόλης μας

Αξιοθέατα

Χάρτης Κορίνθου

Πληροοφορίες για τα ΚΕΠ του Δήμου

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Πληροφορίες για τα Σχολεία του Δήμου

Εφημερεύοντα φαρμακεία στην Κόρινθο

Διαύγεια

Δελτία Τύπου

Πρόσκληση ενδιαφέροντος "Φαντάσου την πόλη της Κορίνθου 2013"

Ημ/νία Δημοσίευσης : 13/2/2013

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Γραφείο Τύπου

Κολιάτσου 32, 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Τηλ.: 27413-61000

Fax: 27410-71700

Κόρινθος 13/02/2013

Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός χαιρετίζει και υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία που συνηγορεί στην αξιοποίηση και προώθηση ιδεών κατάλληλων για την αναβάθμιση της πόλης της Κορίνθου και του Δήμου μας.
Μέσα στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η ομάδα «Δίολκοι» που διοργανώνει στην Κόρινθο την έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013». Αυτή αποτελεί μια πρόταση πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής και εικαστικής παρέμβασης και βασίζεται σε όσους πολίτες έχουν μια ολοκληρωμένη πρόταση ή έχουν σε εξέλιξη εργασία ή δράση που αφορά το αστικό και περιαστικό τοπίο ή τα δημόσια κτήρια στην Κόρινθο και τη γύρω περιοχή. Όσοι πολίτες επιθυμούν δεν έχουν παρά να συμμετάσχουν στην έκθεση, στέλνοντας μια σύντομη περιγραφή της εργασίας τους στο imagine.korinthos@gmail.com μέχρι της 15 Φεβρουαρίου, με σκοπό την παρουσίαση και την έκθεση τους, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου.
Η Δημοτική Αρχή αγκαλιάζει τα άτομα και τους φορείς που λειτουργούν σαν «δεξαμενές σκέψεις», μέσα στις οποίες επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και την κουλτούρα των Ελληνικών πόλεων. Οι κάτοικοι με τη σειρά τους επισημαίνουν τα προβλήματα του αστικού τους τοπίου, με σκοπό να δημιουργηθεί μια τράπεζα θεμάτων, που αφορούν δημόσια κτήρια,. αναξιοποίητους δημόσιους χώρους και πλατείες, προσόψεις κτηρίων κλπ.
Οι προτάσεις που θα είναι κατά γενική ομολογία εφαρμόσιμες, θα αξιολογηθούν και θα πλαισιωθούν με τις επιμέρους μελέτες του δήμου μας, ώστε να καταστούν υλοποιήσιμες προς όφελος των συμπολιτών μας.
Η Δημοτική Αρχή θα συμβάλλει στην παραπάνω προσπάθεια παρέχοντας επικουρικά την υποστήριξή της, διαθέτοντας επιπλέον τις αίθουσες του Δήμου για συζητήσεις, παρουσιάσεις και διαλέξεις. Σε μια πόλη που αλλάζει προς το καλύτερο, με έργα που υλοποιούνται και αναβαθμίζουν το Δήμο μας, όποιες ιδέες μπορούν να συμβάλλουν με τη σειρά τους σε ένα καλύτερο αύριο είναι ευπρόσδεκτες, αφού οι πολίτες αποτελούν το επίκεντρο όλων αυτών των προσπαθειών και των έργων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Κορίνθου.
 

επισκεφθείτε το site platform.imaginethecity.gr

 Επιστροφή

 Δήλωσε συμμετοχή στην έκθεση "Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013" μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2013

Written By: SuperUser Account
Number of Views: 2557

 
Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών    Ευρωπαική Ένωση ΚΠΣ    Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης   ΕΣΠΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, το ΕΤΠΑ και το ΕΣΠΑ.
);