Β.Νανόπουλος: Ενισχυμένο κατά 1,3 εκ ευρώ το νέο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Εξασφαλίσαμε πρόσθετους πόρους για να βοηθήσουμε συμπολίτες μας που το χρειάζονται

Την ενίσχυση του προγράμματος επισιστιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ) επεδίωξε και πέτυχε ο δήμος Κορινθίων για τη νέα χρονιά .Το πρόγραμμα που ανακουφίζει εκατοντάδες οικογένειες, όχι μόνο στο δήμο Κορινθίων αλλά σε ολόκληρη την Κορινθία αφού ο δήμος μας είναι συντονιστής εταίρος, αγγίζει πλέον τα 4,5 εκ ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2021 ο Δήμος Κορινθίων ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας μετά την υποβολή και αξιολόγηση της αίτησης χρηματοδότησης για την ενίσχυση του  Ε.Π. προγράμματος Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής το οποίο χρηματοδοτείται  από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) κατά 1 .389.413,19 εκ ευρώ στα πλαίσια της πράξης « ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ , ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ » στο “Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020”, θα λάβει συνολικά για το πρόγραμμα το ποσό 4.501.519,45 εκ ευρώ από 3.101.519,45 εκ ευρώ  που είχε λάβει στο προηγούμενο.

«Η κρίση που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες μας δυστυχώς παραμένει. Χρέος μας είναι όχι μόνο να συνεχίζουμε τις ενέργειες στήριξης αλλά και να τις ενισχύουμε. Με το νέο πρόγραμμα ΤΕΒΑ που εξασφαλίσαμε για τη νέα χρονιά θα βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Το Πρόγραμμα στηρίζει ήδη 5.589 ωφελούμενους στους 5 δήμους της Κορινθίας και 1694 στο δήμο Κορινθίων. Με την  νέα αυτή χρηματοδότηση  ο Δήμος Κορινθίων  ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας θα εξασφαλίσει τρόφιμα   και είδη βασικής συνδρομής και για το έτος   2022   για την ΠΕ Κορινθίας και τον Δήμο Κορινθίων.