Β.Νανόπουλος: Ολοκληρώθηκε ο κλάδος των Εξαμιλίων, σύντομα οι αγρότες μας θα αξιοποιούν τα νερά του Βιολογικού καθαρισμού

Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κλάδος του έργου αξιοποίησης νερών του Βιολογικού καθαρισμού της Κορίνθου για άρδευση, στην περιοχή των Εξαμιλίων. Το σπουδαίο για τους παραγωγούς του δήμου Κορινθίων έργο θα παραδοθεί στο σύνολό του τους επόμενους 3 μήνες με την ολοκλήρωση των κλάδων σε Άγιο Γεώργιο και Κουτουμάτσα.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος από τον κλάδο Εξαμιλίων όπου βρέθηκε σήμερα ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλουν στην ολοκλήρωση του δύσκολου αυτού τεχνικά έργου. «Καταβάλλουμε καθημερινά  με τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ προσπάθειες  ώστε το έργο αυτό που παρουσίαζε πολλά  προβλήματα όταν το παραλάβαμε, να συνεχιστεί και φυσικά να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους παραγωγούς» .

Τεχνικά στοιχεία του έργου έδωσε ο εργολάβος κάνοντας λόγο για τελευταίας τεχνολογίας αντλίες που θα εξασφαλίζουν την σωστή και ομαλή λειτουργία τους, για μεγάλη παροχή ύδατος το 24ωρο και για κόστος ιδιαίτερα χαμηλό.

Η ανάδοχος εξήρε τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από το Δήμαρχο για την απεμπλοκή του έργου ώστε σήμερα να μιλάμε για ολοκλήρωση του τους επόμενους 2-3 μήνες.

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ ο Διευθυντής Αντώνης Καραμανλής μίλησε για ένα έργο ζωτικής σημασίας, ένα έργο που θα καλύψει όλη την αγροτική περιοχή του τέως δήμου Κορινθίων ενώ εξετάζεται, όπως ανέφερε, και  η επέκταση σε όλες τις αγροτικές περιοχές του δήμου.

Τέλος, ο τοπικός Πρόεδρος ευχαρίστησε το Δήμαρχο που κατόρθωσε να προχωρήσει και να παραδώσει στην περιοχή ένα έργο που παρέλαβε σταματημένο.