ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΙΑ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η Κόρινθος, πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, είναι ένα σύγχρονο αστικό και εμπορικό κέντρο. Κοντά της βρίσκεται η αρχαία Κόρινθος, σπουδαιότατο ναυτιλιακό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο του ελλαδικού χώρου με μακραίωνη ιστορική διαδρομή και αξιόλογη αποικιακή δραστηριότητα.  (Κέρκυρα, Συρακούσες κ.α.)

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΙΑ

Η κυριότερη και πολυπληθέστερη παραλία της Κορίνθου πήρε το όνομά της από τις πολλές καλαμιές που υπήρχαν στην περιοχή πριν την τουριστική ανάπτυξη. Βρίσκεται κοντά στην πόλη και προσεγγίζεται εύκολα ακολουθώντας την οδό Γεωργίου Παπανδρέου.

Τα Καλάμια είναι μια οργανωμένη και όμορφη παραλία της οποίας ο βυθός  καλύπτεται από λεπτή άμμο ενώ η ίδια η παραλία καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος της από βότσαλα. Το χαρακτηριστικό της ‘’παραλίας καλάμια’’ είναι τα αλμυρίκια. Τα αλμυρίκια χαρακτηρίζονται από σχετικά γρήγορη ανάπτυξη και μεγάλη ανθεκτικότητα σε συνθήκες ξηρασίας και δυνατών ανέμων. Φέρουν λεπτά κλαδιά, πολυάριθμα λεπιοειδή φύλλα και σχηματίζουν πολύ μικρά ρόδινα ή λευκορόδινα άνθη.

Σε αυτό το ωραίο παραλιακό μέτωπο ο επισκέπτης μπορεί να επιδοθεί σε ατέλειωτες βόλτες στον πεζόδρομό του, να απολαύσει ένα ευχάριστο περιβάλλον στα  café-bars ή να γευματίσει σε κάποιο στέκι. Η παραλία είναι τόπος συνάντησης και διασκέδασης για ανθρώπους κάθε ηλικίας τόσο για τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες της, όχι μόνο τους ζεστούς μήνες αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Η θέα από την παραλία που απολαμβάνει ο επισκέπτης, βλέποντας τη δύση του ήλιου στον Κορινθιακό κόλπο, είναι μαγευτική.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ

Σε μικρή απόσταση από τη παραλία Καλάμια  βρίσκεται   η αρχαία Κόρινθος που ήταν χτισμένη στους πρόποδες του Ακροκόρινθου. Σε φυσική συνέχεια της  ακτογραμμής συναντούμε το αρχαίο λιμάνι Λεχαίου και τη Παλαιοχριστιανική Βασιλική, ενώ ανατολικά της παραλίας βρίσκεται η  Δίολκος  στην Ποσειδωνία παράλληλα με τον Ισθμό που καταλήγει στο  αρχαίο λιμάνι των  Κεγχρεών.

Από το  λιμάνι των Κεγχρεών ξεκίνησε ο Απόστολος Παύλος τις περιοδείες του για τη διάδοση του Χριστιανισμού

Leave a Comment