Εγκρίθηκαν τα 12 εκ ευρώ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Β.Νανόπουλος: «Δημιουργούμε την Κόρινθο που μας αξίζει!»

Εγκρίθηκαν τα 12 εκ ευρώ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου – Β.Νανόπουλος: «Δημιουργούμε την Κόρινθο που μας αξίζει!»

Το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης σε επίπεδο δήμων πανελλαδικά έχει την χαρά να ανακοινώνει σήμερα ο Δήμος Κορινθίων. Ενεκρίθη και εντάχθηκε η εμβληματική για την πόλη και τους πολίτες ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αγίου Νικολάου και η ενοποίηση του με το Λουτράκι, προϋπολογισμού 12 εκ ευρώ! «Στοχεύουμε σε μια νέα πόλη, την πόλη που αξίζουμε! Μια Κόρινθο που θα μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε με τα πόδια και το ποδήλατο. Μια Κόρινθο συνδεδεμένη σε κάθε επίπεδο της με την θάλασσα και το παραλιακό της μέτωπο το οποίο με σταθερά και στοχευμένα βήματα ενοποιούμε από τον Άγιο Νικόλαο έως και τα Βουναλάκια. Η ανάπλαση & η δημιουργία του ενιαίου παραλιακού μετώπου, αποτελεί ένα εμβληματικό έργο για τους όμορους Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και η κατασκευή του θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών, με την δυνατότητα χρήσης ποιοτικού και αναβαθμισμένου χώρου, με απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση καθώς και την δυνατότητα σωματικής άσκησης μέσω περπατήματος και ποδηλασίας. Παράλληλα, θέτει θεμέλια οικονομικής και τουριστικής ευημερίας αλλά και ανάπτυξης ποικίλων δραστηριοτήτων μέσα από την αξιοποίηση της πραγματικά τεράστιας έκτασης» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

 

 

Η στοχευμένη και πλήρης προετοιμασία του φακέλου ένταξης του έργου από την δημοτική αρχή και η υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα του Υφυπουργού κ.Νίκου Ταγαρά τον οποίον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, οδηγούν σήμερα σε μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις των τελευταίων ετών για το δήμο μας. «Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση των τελευταίων χρόνων στον νομό Κορινθίας, τόσο σε εύρος παρέμβασης, όσο και σε προϋπολογισμό κατασκευής του έργου. Ταυτόχρονα εμπεριέχει μία εξαιρετικά σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Κορινθίων, την παραχώρηση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ από το ύψος του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού και μέχρι τα όρια του Δήμου Κορινθίων προς το Λουτράκι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά για την καθοριστική συμβολή και βοήθειά του, καθ΄ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, υποβολής και εν τέλει έγκρισης του φακέλου ένταξης του έργου».

Το έργο θα εκτελεστεί σε μια έκταση 43 στρεμμάτων και σε απόσταση 200 μέτρα από την ακτογραμμή επί της απαλλοτριωμένης σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ  την παραχώρηση της οποίας πέτυχε ο δήμος. Συγκεκριμένα  προβλέπει:

  • Ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης
  • πεζόδρομο γραμμικής μορφής
  • Χώρους πρασίνου
  • Χώρους αναψυχής σε επιλεγμένα σημεία

 

Ουσιαστικά δημιουργείται ένα ασφαλές «γραμμικό πάρκο» το οποίο μετατρέπει έναν χώρο που σήμερα δεν χρησιμοποιείται, σε χώρο εναλλακτικής μετακίνησης, μεταφοράς, περιπάτου, ποδηλασίας και αναψυχής συνδέοντας τον με τον υπάρχοντα πεζόδρομο – ποδηλατόδορμο του Αγίου Νικολάου, την Ποσειδωνία και τον Αρχαίο Δίολκο. Με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου συνδέονται άρρηκτα, αφενός η ανάπλαση του παλιού σταθμού του ΟΣΕ στην είσοδο της πόλης, παρέμβαση η οποία έχει ήδη ανάδοχο και αναμένει την έγκριση της από το Ελεγκτικό συνέδριο και αφετέρου το έργο που θα εκτελέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου προϋπολογισμού 5 εκ ευρώ, έργο που θα ξεκινήσει από την οδό Δαμασκηνού και θα διατρέξει ολόκληρη την πόλη. Στο έργο αυτό ο δήμος θα έχει ενεργή συμμετοχή και λόγο.

 

«Η δημοτική μας αρχή έχοντας όραμα, σχέδιο, σωστές κινήσεις και βεβαίως την υποστήριξη της κυβέρνησης και την περιφέρειας προχωρά απαρέγκλιτα σε όλα εκείνα τα έργα που θα δημιουργήσουν στα επόμενα χρόνια την πόλη που θα χαιρόμαστε όλοι, την πόλη που μας αξίζει» κατέληξε στην δήλωση του ο Δήμαρχος Κορινθίων.