«Εκστρατεία για την Ορθή χρήση αντιβιοτικών και τη σημασία του εμβολιασμού 2023-2024»

Πρόσκληση
σε Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα Εκστρατεία για την Ορθή χρήση αντιβιοτικών και τη σημασία του εμβολιασμού 2023-2024

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Ως Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., συνεχίζουμε για 11η συνεχόμενη χρονιά την Εκστρατεία Ενημέρωσης του πληθυσμού στην Ορθή χρήση Αντιβιοτικών και την Σημασία των Εμβολίων. Μια Εκστρατεία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Γιώργου Πατούλη σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπέιας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και στο πέρασμα των χρόνων έχει λάβει διάφορες μορφές απευθυνόμενη σε διαφορετικές κατηγορίες πληθυσμού με διαφορετική μεθοδολογική προσέγγιση και υλικό.

Η Εκστρατεία αυτή γίνεται στα πλαίσια συμμετοχής του Δικτύου μας, στην παγκόσμια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ΠΟΥ για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, αφενός και αφετέρου για την επέκταση του εμβολιασμού, σε όλο τον πληθυσμό, για την πρόληψη των ασθενειών που έχουν αναπτυχθεί εμβόλια. Φέτος η Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα αντιβιοτικά είναι 13-19 Νοεμβρίου 2023.

Τα τελευταία χρόνια, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, με στοχευμένα προγράμματα και υλικό που απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Στην προσπάθεια αυτή, έλαβαν μέρος στις αρχές του 2023, συνολικά 35 Δήμοι, οι οποίοι δημιούργησαν και το δικό τους υλικό.

Το πρόγραμμα για την φετινή χρονιά 2023-2024, θα διαφοροποιηθεί αντίστοιχα τόσο για τους Δήμους που έχουν ήδη προχωρήσει όσο και για τους Δήμους που θα το εφαρμόσουν για πρώτη φορά φέτος.

Για τον λόγο αυτό, διοργανώνουμε δύο χωριστές συναντήσεις εργασίας Συντονιστών και Πολιτικών Υπευθύνων του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις.

Η πρώτη συνάντηση αφορά τα Στελέχη Δημων που ΔΕΝ έχει υλοποιηθεί το Πρόγραμμα τουλάχιστον τα 2 τελευταία χρόνια, με την Σχολική Κοινότητα και σας καλούμε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 σε Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε το τρόπο υλοποίησής του προγράμματος, την φετινή χρονιά στον Δήμο σας.

Ο σύνδεσμος για τη συνάντηση είναι ο εξής zoom: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMpdO2gpjMvGdc9tJJV-wqHzAFycnNbEtXz

Η παρούσα ενημέρωση ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ τα στελέχη των Δήμων που ΕΧΟΥΝ υλοποιήσει το πρόγραμμα τα τελευταία 2 έτη και θα λάβουν επόμενη ενημέρωση για την ημέρα ώρα και το σύνδεσμο link της συνάντησης.

Στη Συνάντηση θα συμμετέχουν τα μέλη της Ομάδας Εργασίας Αντιβιοτικών και Εμβολίων του ΕΔΔΥΠΠΥ, Καθηγήτριες Ελένη Γιαμαρέλλου και Κυριακή Κανελλακοπούλου, η Δημοσιογράφος κυρία Ελένη Καμάρα, η Διοικητική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Ελίζα Φοινίτση και η Συντονίστρια του Δικτύου κυρία Νταίζη Παπαθανασοπούλου που θα συντονίσει τη συζήτηση.

Προκειμένου να μπορέσουμε να οργανώσουμε σωστά τη Συνάντηση, παρακαλούμε να μας δηλώσετε συμμετοχή στο email:efinitsi@eddyppy.gr με κοινοποίηση στο email: dasy_pap@hotmail.com.

ΥΓ: Προσοχή! Η συνάντηση δεν είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό.

Με εκτίμηση,

εκ του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.
Πλατεία Εργατικών Κατοικιών, Μαρούσι – Τ.Κ.: 151 24
W: www.eddyppy.gr