Ελλάδα 2021: Η Κόρινθος είναι ένας τόπος με μοναδική ιστορία!

Η αναφορά της Επιτροπής “ΕΛΛΑΔΑ 2021” στα social media για την επίσκεψη της Προέδρου κ.Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στο δ. Κορινθίων στις 11.09.20
———————————————————————-
Η Κόρινθος είναι ένας τόπος με μοναδική ιστορία. Μια περιοχή που συμβολίζει όσο λίγες το πείσμα και την επιμονή για αναγέννηση. Ένας τόπος με ανθρώπους δυνατούς που στάθηκαν όρθιοι μέσα από τρομερές δυσκολίες και αντιξοότητες.
Το 1822, οι Επαναστάτες εγκατέστησαν στην Αρχαία Κόρινθο τα γραφεία της «Προσωρινής Διοικήσεως» και την «Εθνική Βουλή». Εκεί πάρθηκαν κρίσιμες αποφάσεις των πρώτων επαναστατικών χρόνων που θεμελίωσαν το Σύγχρονο Ελληνικό Κράτος: η σύναψη εσωτερικού και εξωτερικού Δανείου, η σύσταση της πρώτης Ιεράς Συνόδου, η ίδρυση του πρώτου Κρατικού Νοσοκομείου. Δημιουργήθηκαν, επίσης, οι εγκαταστάσεις του πρώτου Νομισματοκοπείου και του πρώτου εθνικού Τυπογραφείου, ψηφίστηκε η οργάνωση των πρώτων Δικαστηρίων, η σύσταση Τακτικού Στρατού και τόσα άλλα.
 
 
 
 
Την ίδια χρονιά, η μεγάλη νίκη στη Μάχη των Δερβενακίων, δυνάμωσε τη φλόγα της Επανάστασης και ανύψωσε το ηθικό των Ελλήνων.
Μετά την Επανάσταση, για δεκαετίες ολόκληρες, η Κόρινθος ήταν η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, με σπουδαία επιτεύγματα στην αγροτική οικονομία και στο εμπόριο. Και σήμερα είναι ένας τόπος που εξακολουθεί να προοδεύει, να αναπτύσσεται, να κοιτάζει μπροστά.
 
Οι φορείς της Κορινθίας, ο Δήμος Κορινθίων και οι υπόλοιποι Δήμοι της περιοχής, ετοιμάζουν σπουδαίες δράσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821. Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα είναι δίπλα τους να τις στηρίξει και να προβληθούν όπως τους αξίζει. Για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι το 2021 θα βρει όλους τους Έλληνες ενωμένους και αποφασισμένους να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και κάθε δυσκολία. Σε μια Ελλάδα περήφανη που θα συνεχίσει να γράφει ιστορία.
Διαβάστε περισσότερα: https://www.greece2021.gr/…/3405-episkepsi…