Η απάντηση του Δήμου Κορινθίων για τα ελαιόδεντρα στο Περιγιάλι

Εργασίες καθαρισμού εκτελεί ο Δήμος Κορινθίων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του στο Περιγιάλι Κορινθίας. Οι εργασίες οι οποίες θα επιτρέψουν στο δήμο να αξιοποιήσει  το χώρο και να δημιουργησει εκεί  «πράσινη γωνιά» την οποίαν η περιοχή έχει ανάγκη, αθλητικό χώρο (ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) για το οποίο επίσης υπάρχει ανάγκη, επέβαλαν μεταξύ άλλων και  την κοπή μέρους των ελαιόδεντρων.   Στα όσα ψευδώς και τεχνιέντως δημοσιεύονται τις δυο τελευταίες ημέρες με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος της δημοτικής αρχής και των ενεργειών της απαντούμε:  
  • Τα δέντρα που κόπηκαν ήταν γερασμένα και κούφια και ως εκ τούτου έπρεπε να κοπούν
  • Ο αριθμός που αναφέρεται από τους «επικριτές» είναι ψευδής και δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό των δέντρων που κρίθηκε αναγκαίο να κοπούν.
  • Ο Δήμος θα προχωρήσει στην εκποίηση της ξυλείας που προκύπτει μέσω πλειστηριασμού αλλά και στην απόδοση, εφόσον προκύψει ανάγκη, σε συμπολίτες που την έχουν ανάγκη.
  Τέλος, καλούμε τον κ.Πνευματικό να είναι περισσότερο προσεκτικός στις αναφορές και τους δημόσιους χαρακτηρισμούς του περι σκανδάλου αφού μέχρι και πέρυσι τα κέρδη από τα ελαιόδεντρα του κτήματος ιδιοκτησίας του δήμου, εισέπραττε εκλεγμένος σύμβουλος της παράταξής του.   Ο Δήμος Κορινθίων και η νέα δημοτική αρχή, με σεβασμό στους νόμους, το περιβάλλον και τις ανάγκες των περιοχών προχωρούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που κρίνονται απαραίτητες για την προστασία, ευημερία και ανάπτυξη των ανωτέρω.   Ο λαϊκισμός και η δημιουργία εντυπώσεων δεν αποτελούν επιλογή για εμάς. Επιλογή είναι η παραγωγή έργου, η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών και η αλήθεια.        

Leave a Comment