Η Φιλαρμονική

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η Φιλαρμονική Δήμου Κορινθίων ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1948 επι Δημαρχίας του αείμνηστου Νικόλαου Κοτσερώνη.

Μέσα απο όλα αυτά τα χρόνια η Φιλαρμονική μας έχει να παρουσιάσει ένα τεράστιο πολιτισμικό έργο στην καλλιέργεια της μουσικής τέχνης.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της Φιλαρμονικής είναι αφ’ενός μέν η παροχή δωρεάν διδασκαλίας μαθημάτων μουσικής και SOLFEGE από πτυχιούχους εξειδεικευμένους καθηγητές , η εκμάθηση πνευστών , κρουστών , παραδοσιακών οργάνων (λαούτο , κανονάκι , κλαρίνο) και η παροχή έρευνας σύγχρονης μουσικής στους νέους μουσικούς της πόλης μας.

Αφ’ετέρου δε η μουσική καλλιέργεια και προαγωγή του μουσικού αισθήματος , η ποιοτική ψυχαγωγία των Δημοτών μας με τη διοργάνωση μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων Φεστιβάλ , συναυλιών κλπ διανθισμένων με ελληνική και ξένη μουσική.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών “100 χρόνια Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Χαλκιδέων”.

Επίσης η συμμετοχή της σε επίσημες εκδηλώσεις Εθνικών , Θρησκευτικών επετείων και κατά τον εορτασμό των Τοπικών εορτών του Δήμου και των Διαμερισμάτων του και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης,καθώς και η συμμετοχή της σε εκδηλώσεις άλλων πόλεων εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

 Η Φιλαρμονική Κορίνθου στελεχώνεται απο 40 και πλέον μουσικούς.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Περιάνδρου 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 201 00 Τηλ. 27410 25583 Φαξ. 27410 25583