Μια νύχτα με πανσέληνο απόψε στα Καλάμια

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ απόψε στα Καλάμια 

 

Στα πλαίσια του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» ο Δήμος και οι υπεύθυνοι της ακτής καλούνται να παρουσιάσουν τουλάχιστον πέντε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πληροφόρησης για το έτος 2023.  

 

Μία από αυτές είναι :

«Μία νύχτα με πανσέληνο »

 

Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί στην παραλία Καλάμια την 1/8/2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 21:00 – 23:00, οπότε και θα σβήσουν τα φώτα των καταστημάτων ενώ ο φωτισμός θα παρέχεται μόνο με κεριά. Συγχρόνως θα σβήσουν και τα φώτα του Δήμου.

 

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για τα ζητήματα περιβάλλοντος θα είναι πολύ σπουδαίο οι επισκέπτες της παραλίας να προσέλθουν με ποδήλατα ή περπατώντας και να αποφευχθεί η χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων.

 

Σκοπός της δραστηριότητας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας αφενός και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να χαρούν την ομορφιά του γεμάτου φεγγαριού σε συνδυασμό με την αύρα της θάλασσας και τις φλόγες των κεριών απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσης σε αντιδιαστολή με τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής τις οποίες βιώνουμε καθημερινά.  

 

Το μήνυμα της δράσης είναι : κεριά για εξοικονόμηση ενέργειας

 

Οι Διαχειριστές της ακτής

 

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος και

Δήμητρα Δανιήλ- Σκόνδρα

 

📸Η φωτογραφία είναι απο την περσινή αντίστοιχη δράση.