Νέο υπαίθριο ανοιχτό θέατρο στην Αρχαία Κόρινθο με παρέμβαση του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου

Έτοιμες όλες οι μελέτες Ολιστικής ανάπλασης και αξιοποίησης  Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το τέλος του έτους

 

Σε τελικό στάδιο εκπόνησης μελετών βρίσκεται το σχέδιο ολιστικής ανάπλασης και διαχείρισης της Αρχαίας Κορίνθου, ένα σχέδιο που εκπονήθηκε με την συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού , του δήμου Κορινθίων, της Αμερικανικής Σχολής και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος μετείχε τις τελευταίες ημέρες σε διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείου Πολιτισμού, συναντήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα, και παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να οριστικοποιηθούν και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου το σχέδιο να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο το οποίο συνολικά αναβαθμίζει, αναδεικνύει και αξιοποιεί την Αρχαία Κόρινθο, ενοποιεί τον οικισμό με τον αρχαιολογικό χώρο , διαμορφώνει ουσιαστικά το μέλλον της Αρχαίας Κορίνθου με ένα συνολικό και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης και αξιοποίησης.

Η παρουσίαση του αρχικού σχεδίου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορίνθου στις 22 Δεκεμβρίου 2022 από το μελετητικό γραφείο της κ.Ήβης Νανοπούλου παρουσία των εμπλεκομένων φορέων -εφορείας αρχαιοτήτων, δήμου και αμερικανικής σχολής- τοπικών συμβούλων και επικεφαλής παρατάξεων δημοτικού συμβουλίου και τέθηκε σε διαβούλευση έως και τα τέλη Ιανουαρίου.

Η πλήρης περιγραφή όσων προβλέπονται στο σχέδιο ολιστικής ανάπλασης και αξιοποίησης Αρχαίας Κορίνθου, στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=4662&fbclid=IwAR1DV9t_3FeyyAy9i0Z1OBArfSXvFCzEWOXiXqZebUxRLZ5zdgLGLWU5XrE