Παραλία Καλάμια

Η κυριότερη και πολυπληθέστερη παραλία της Κορίνθου, πήρε το όνομά της από τις πολλές καλαμιές που υπήρχαν στην περιοχή, προτού αναπτυχθεί τουριστικά. Βρίσκεται κοντά στη πόλη και προσεγγίζεται εύκολα ακολουθώντας την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, που στο τέλος της καταλήγει στη θάλασσα.

Τα καλάμια είναι μια οργανωμένη και όμορφη παραλία, που μέσα αποτελείται από λεπτή άμμο και έξω καλύπτεται, στο μεγαλύτερο μέρος της από βότσαλα. Σ’ αυτό το κοσμοπολίτικο και μοντέρνο παραλιακό μέτωπο, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ατέλειωτες βόλτες στον πεζόδρομό του, να απολαύσει ένα ευχάριστο περιβάλλον στα πολλά café-bars ή να γευματίσει σε κάποιο στέκι. Η παραλία είναι τόπος συνάντησης και διασκέδασης κάθε ηλικίας τόσο για τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες της, όχι μόνο τους ζεστούς μήνες αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Η θέα από την παραλία που απολαμβάνει ο επισκέπτης, βλέποντας τη δύση του ήλιου στον Κορινθιακό κόλπο, είναι μαγευτική και αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για μία εξόρμηση έξω από το «κλεινόν-Άστυ».

 

Leave a Comment