ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2020: Συμβολικός καθαρισμός τριών ακτών του Δήμου Κορινθίων

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2020

Τίτλος Δραστηριότητας

Συμβολικός καθαρισμός τριών ακτών του Δήμου Κορινθίων

Σκεπτικό και περιγραφή της δραστηριότητας

 Ο Δήμαρχος    κάλεσε τους δημότες της πόλης αλλά και συλλόγους σε συμβολικό καθαρισμό των ακτών μας με σκοπό την ευαισθητοποίηση για καθαρές  και φροντισμένες ακτές . Η δράση  πραγματοποιήθηκε  στις 11.7.2020  στις 9: 00 π.μ

Διαδικασία

Ο συμβολικός καθαρισμός ξεκίνησε από την παραλία Καλάμια αφού προηγουμένως όλοι οι συμμετέχοντες είχαν προμηθευτεί με γάντια, αντισηπτικό υγρό, μάσκες και καπελάκια με την ένδειξη ¨Γαλάζια Σημαία» σακούλες απορριμμάτων. Υπήρξε διάλογος με τους λουόμενους αλλά και τις επιχειρήσεις. Στη συνέχεια  η δράση μεταφέρθηκε στην παραλία «Κανταρέ» ( μια επίσης όμορφη παραλία του Δήμου ) για τον ίδιο σκοπό και συμμετείχαν  σχολεία αλλά και κάτοικοι τις περιοχής Αρχαίας Κορίνθου. Η δραστηριότητα έκλεισε στην παραλία «Ποσειδωνίας» ( δίπλα στη Δίολκο και στον Ισθμό ) που υπήρχαν κάτοικοι και σύλλογοι της περιοχής Ποσειδωνίας. Συμμετείχε η δράση του ΣΚΑΙ «Όλοι Μαζί Μπορούμε» προβάλλοντας την δραστηριότητα.

Αποτελέσματα της δραστηριότητας

Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους τους  συμμετέχοντες και η δράση διήρκησε πολλές ώρες.

Εκτίμηση της δραστηριότητας

Θεωρούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη δραστηριότητα που συμμετείχαν πάρα πολλά άτομα με καλή διάθεση για το καλό της πόλης μας. Η δράση θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σε άλλες παραλίες του Δήμου μας με σκοπό πάντα την ευαισθητοποίηση για καθαρές  και φροντισμένες ακτές.

Παρακάτω αναφέρονται οι σύλλογοι και τα σωματεία που συμμετείχαν στη δραστηριότητα.

 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , Σαμαρείτες, Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Κορίνθου, Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου ,Εθελοντική ομάδα “Φίλοι της παραλίας Ποσειδωνίας” , Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, Καλαθοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κορίνθου (ΚΑΟΚ)

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό  

Παραλία Καλάμια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παραλία Κανταρέ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παραλία Ποσειδωνίας

 

Leave a Comment