Στον Δήμαρχο Κορινθίων Β.Νανόπουλο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Γ.Φερετζάνης

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Γιώργο Φερετζάνη είχε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του.

Η συζήτηση αφορούσε ζητήματα που απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις του δήμου, μεταξύ αυτών βεβαίως, οι εκτιμήσεις και οι αποζημιώσεις των παραγωγών που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα και αποτελούν άμεση αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ακόμα τον κ.Φερετζάνη για την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την εγκατάσταση τριών μετεωρολογικών σταθμών σε κομβικά σημεία του δήμου Κορινθίων ώστε να καταγράφονται οι θερμοκρασίες με επιστημονική ακρίβεια και αρτιότητα και να αποτελούν την βάση της καταγραφής και αποζημίωσης των παραγωγών όταν τα φαινόμενα λειτουργούνε επιζήμια στις καλλιέργειες των παραγωγών.

Τα ζητήματα άρδευσης απασχόλησαν επίσης την συζήτηση σε μια περίοδο που ο δήμος Κορινθίων όχι μόνο στοχεύει αλλά υλοποιεί έργα τα οποία θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τυχόν προβλημάτων λειψυδρίας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπήρξε από κοινού δέσμευση για  συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, άλλωστε τόσο ο δήμος όσο και ο ΕΛΓΑ έχουν σαν στόχο την στήριξη και την ευημερία των παραγωγών.