Συγκίνηση και αναμνήσεις στην τελετή βράβευσης του Γιάννη Κόλλια από τον Δήμο Κορινθίων!

Συγκίνηση και αναμνήσεις στην τελετή βράβευσης του Γιάννη Κόλλια από τον Δήμο Κορινθίων

Β.Νανόπουλος: Τιμούμε σήμερα έναν άριστο συμπολίτη μας!

Γ.Κόλλιας: Κύριε Δήμαρχε δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που μου προσφέρατε

 

Συγκινητική ήταν η τελετή βράβευσης του προπονητή Γιάννη Κόλλια, τελετή που διοργάνωσαν και υλοποίησαν ο δήμος Κορινθίων, η Δευτεραθλήτρια Ευρώπης, Εθνική Ελπίδων του 1998 , η ΕΠΣ Κορινθίας και ο ΠΑΣ Κόρινθος το απόγευμα της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου 2022 στο δημοτικό στάδιο Κορίνθου, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού στο πρόσωπο και την πορεία του ανθρώπου που δεν ορίζεται μονάχα από την ιδιότητα του προπονητή, αλλά διακρίθηκε και διακρίνεται ως εκπαιδευτικός, ως παιδαγωγός, ως συγγραφέας. 

«Τιμούμε τον Γιάννη Κόλλια ως ελάχιστο χρέος» είπε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανοίγοντας ως οικοδεσπότης την εκδήλωση. « Τιμούμε έναν από τους άριστους συμπολίτες μας. Ο Γιάννης Κόλλιας τίμησε την γενέτειρά του με την συμπεριφορά του, την δουλειά του, τον χαρακτήρα του, με τις επιδόσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό ήταν ένας πρεσβευτής της Κορινθίας με ιδιαίτερες περγαμηνές. Πάντοτε διακρινόταν για το φρόνημα, την αγωνιστική διάθεση, τον χαμηλό τόνο, για την προσπάθεια του να αναδείξει νέους ανθρώπους. Και δεν είναι τυχαίο που η ομάδα του Γιάννη Κόλλια του 1998 έδωσε τους παίχτες που κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004. Τον  διακρίνει η αγάπη του για την εθνική ομάδα και η υπερηφάνεια που ήθελε να δώσει στους συμπολίτες του. ήταν πάντοτε άριστος και συνεχίζει να είναι…»ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος προσφέροντας στον κ.Κόλλια την τιμητική πλακέτα που δημιουργήθηκε προς τιμήν του αλλά και ένα  μικρό αφιερωματικό άλμπουμ που εξέδωσε ο δήμος Κορινθίων «Τιμής Ένεκεν…» με στιγμιότυπα από την σπουδαία πορεία των 40 χρόνων , μαρτυρίες παιχτών που γαλουχήθηκαν ως ποδοσφαιριστές και ως προσωπικότητες από τον Γιάννη Κόλλια, αλλά και, για πρώτη φορά, καταγεγραμμένη την δική του προσωπική μαρτυρία για την δυσκολότερη στιγμή του στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

 «Σας ευχαριστώ, με συγκινείτε όλοι σας» οι πρώτες κουβέντες του ιδίου, ενός ανθρώπου που παρά τα όσα σπουδαία έχει επιτύχει, έχει επιλέξει να πορεύεται με σεμνότητα και ευγένεια, με ήθος και αξίες που αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.  « Ευχαριστώ ειλικρινά τον δήμαρχό μας για την επιθυμία του να με βραβεύσει. Ευχαριστώ που είχα την ευκαιρία να αποδείξω σε όλο τον κορινθιακό λαό ότι είχα μια δυνατότητα με τα παιδιά που θα δείτε και σήμερα, να διακριθούν στο ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου Κορίνθιους για την εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπό μου. Ευχαριστώ όλους σας που είστε εδώ! Να είστε βέβαιοι, δεν θα τις ξεχάσω αυτές τις στιγμές!»

 

Ο Τραϊανός Δέλλας, εκ μέρους της Εθνικής Ελπίδων, χάρισε στον Γιάννη Κόλλια ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό. Μια πλακέτα με την θρυλική φωτογραφία του 1998, μια φωτογραφία που, πριν την έναρξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στις Ελπίδες και τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, επαναλήφθηκε!

 

Πλακέτες απένειμαν για την προσφορά και την πορεία του στον Γιάννη Κόλλια η ΕΠΣ Κορινθίας και ο Πρόεδρος Μιχάλης Τσιχριτζής και ο ΠΑΣ Κόρινθος ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον κ.Γιώργο Οικονόμου. 

Η Εθνική ομάδα των Ελπίδων τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Κορινθίων με την πλακέτα να παραλαμβάνει ,κάτω από παρατεταμένα χειροκροτήματα, ο Αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος απένειμε , εκ μέρους της ομάδας, ευχαριστήρια πλακέτα στον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. Η ομάδα τιμήθηκε επίσης από  τον ΠΑΣ Κόρινθος .Από την ομάδα τιμήθηκε και  ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μιχάλης Τσιχριτζής. 


 

Η τελετή βραβεύσεων ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης όταν ο Τραϊανός Δέλλας και ο Γιώργος Καραγκούνης αναφέρθηκαν στον Παναγιώτη Κατσούρη, τον συμπαίκτης τους που δυστυχώς έφυγε νωρίς. «Είναι κάπου εδώ μαζί μας σήμερα…» είπε ο Τραϊανός Δέλλας με την πλακέτα να απονέμει ο Γιώργος Καραγκούνης. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ.Αθηνά Κόρκα και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας. Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Πιέτρης, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Γιώργος Μαγκλάρας.

 

 

Ακολούθησε ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Ελπίδων και του ΠΑΣ υπό το άγρυπνο προπονητικό βλέμμα του Γιάννη Κόλλια! Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Γιώργος Καραγκούνης πανηγυρίζοντας το με τους συμπαίκτες του και τον προπονητή τους , όπως παλιά! 

 

Μικροί και μεγάλοι, όπως ήταν φυσικό, έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τους παλαιμάχους της Εθνικής και με τον σπουδαίο προπονητή, σε μια ημέρα που πραγματικά θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη και στην ιστορία του τόπου μας.  Του τόπου που γεννά σπουδαίους ανθρώπους σαν τον Γιάννη Κόλλια!

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και υπεύθυνη τύπου του Δημάρχου Κορινθίων Χριστίνα Τσιορωτά.

Βρείτε το video της εκδήλωσης εδώ:

Βρείτε το αφιερωματικό άλμπουμ του δήμου Κορινθίων εδώ:

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ