Σύνοψη της εκδήλωσης για τον εορτασμό της ένταξης της Κορίνθου στο δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν

Με τεράστια επιτυχία και με περισσότερους από 120 μετέχοντες πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Η ένταξη της Κορίνθου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των Πόλεων που Μαθαίνουν και η συμμετοχή των Κορινθίων», η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Κορινθίων ως μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κα Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής, ο Ειδικός στην Εκπαιδευτική Πολιτική του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης της UNESCO κ. Κωνσταντίνος Παγκράτης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έκαναν παρεμβάσεις αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, πολύ γνωστοί ειδικοί της Διά Βίου Μάθησης και των Πόλεων που Μαθαίνουν. Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή πολλών και διαφορετικών φορέων της Κορίνθου, πολιτών από την Κορινθία και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πολλοί εξ αυτών εξέφρασαν ρητά την επιθυμία να συνεργαστούν με το συγκεκριμένο δίκτυο της Κορίνθου.

Στις παρεμβάσεις αναδείχτηκαν θεωρητικά, μεθοδολογικά, ιστορικά στοιχεία του Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν στο ελληνικό πλαίσιο, δυνατότητες που παρέχει, καλά παραδείγματα από διαφορετικές ελληνικές και ξένες πόλεις. Επίσης παρουσιάστηκε το δίκτυο με τη διεθνή του προοπτική όπως συντονίζεται από το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης της UNESCO.

Τέλος, παρουσιάστηκε η θεώρηση της Κορίνθου για το δίκτυο αυτό, οι πυλώνες του στην Κόρινθο καθώς και δυνατότητες που διανοίγονται, Έγινε επίσης έγινε γνωστή η αρχική ομάδα της Κορίνθου και αναφέρθηκαν πρώτες σκέψεις για την δραστηριοποίηση του δικτύου στην Κόρινθο, το οποίο επεξεργάζεται προσεκτικά τα πρώτα του βήματα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

 

Leave a Comment