Βασίλης Νανόπουλος: ΤΟ ΔΙΕΚ Κορίνθου επιστρέφει στην φυσική του έδρα

 

Την επιστροφή του ΔΙΕΚ Κορίνθου στην φυσική του έδρα μετά από 27 χρόνια δρομολόγησε και πέτυχε η δημοτική αρχή Κορίνθου σε αγαστή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και την διεύθυνση του ΙΕΚ.

«Ανακοινώνουμε σήμερα , έχοντας στα χέρια μας και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, την μεταφορά του ΔΙΕΚ στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου  ικανοποιώντας το χρόνιο αίτημα των μαθητών και των καθηγητών . Η μεταφορά βελτιώνει τις συνθήκες πρόσβασης και δημιουργεί συνθήκες αύξησης του ενδιαφέροντος από μαθητές δεδομένου ότι το ΙΕΚ προσφέρει πλήρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τάσο Ταγαρά και τον Διευθυντή κ.Χρήστο Τσαρτσόλη για την συνεργασία. Καταφέραμε ό,τι για 27 χρόνια επιθυμούσε το ΔΙΕΚ και ουδείς άλλος μπόρεσε να υλοποιήσει» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος  στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι με τους κκ Ταγαρά και Τσαρτσόλη για την ανακοίνωση της εξέλιξης.

Της απόφασης του Υπουργείου είχε προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και βεβαίως, προ ενός έτους, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ.Βουτσινό ο οποίος εξ αρχής ήταν θετικός στην μεταφορά.

 

«Ήταν απαίτηση των μαθητών και των καθηγητών γιατί η πρόσβασης τις σημερινές εγκαταστάσεις ήταν δύσκολη. Η μεταφορά στο 3ο γυμνάσιο Κορίνθου λύνει το ζήτημα της πρόσβασης και δημιουργεί προϋποθέσεις αύξησης του ενδιαφέροντος, σήμερα το ΔΙΕΚ μετρά 200 σπουδαστές» σημείωσε ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Κορινθίων κ.Τάσος Ταγαράς ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για την βοήθεια και την σύμπραξη τους στις ενέργειες.

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κορινθίων, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και τον Γ.Γ κ.Βουτσινό για όσα έκαναν προκειμένου το ΔΙΕΚ να επιστρέψει στην φυσική έδρα» ανέφερε ο διευθυντής κ.Τσαρτσόλης σημειώνοντας πως το Ινστιτούτο παρέχει δυνατότητα 137 διαφορετικών ειδικοτήτων, 22 νέες έχουν ενταχθεί τα 2 τελευταία χρόνια, μεταξύ αυτών και 5 πειραματικές.

Η δημοτική αρχή, όπως άλλωστε πράττει σε όλα τα ζητήματα, ανταποκρίθηκε στην ανάγκη μεταφοράς σε έναν χώρο ευκολότερα προσβάσιμο και με μεγαλύτερη ασφάλεια και ικανοποίησε, με μια σειρά ενεργειών, τελευταία εκ των οποίων ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το αίτημα του ΙΕΚ.