Με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών ομάδων και φορέων που παρέχουν Διά Βίου Μάθηση στην Κόρινθο από τον Πολιτισμό, τη Σχολική Εκπαίδευση, τις Κοινωνικές Παρεμβάσεις, την Κατάρτιση, Την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εκτέθηκαν 29 posters στο πανέμορφο θεατράκι της Αγίας Άννας της Κορίνθου. Τα posters αυτά περιηγήθηκαν και συζήτησαν με τους δημιουργούς τους 120 περίπου πολίτες της Κορίνθου. Την ατομική περιήγηση ακολούθησε συλλογική συζήτηση για τα posters τόσο από ειδήμονες και εμπειρογνώμονες της Διά Βίου Μάθησης όσο και ευρύτερα από τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.
Προηγήθηκαν χαιρετισμοί σημαντικών φορέων της Κορίνθου καθώς και αναλυτική παρουσίαση της φιλοσοφίας και του πλαισίου υλοποίησης του Φεστιβάλ στη φάση της εξέλιξης που βρίσκεται τώρα η Κόρινθος Πόλη που Μαθαίνει.
Τέλος πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι με ειδικούς της Διά Βίου Μάθησης και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κορινθίων για την προοπτική της Διά Βίου Μάθησης στην Κόρινθο Πόλη που Μαθαίνει.
Το Φεστιβάλ αυτό είναι το πρώτο Φεστιβάλ Δια Βίου Μάθησης στη χώρα μας. Αναδείχτηκαν, τόσο μέσω της πλούσιας έκθεσης καλών πρακτικών διαφορετικών φορέων όσο και με την σημαντική αλληλεπίδρασή που υπήρξε με τους ειδικούς της Δια Βίου Μάθησης καθώς και με τους πολίτες της Κορίνθου, οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για μια πιο συντονισμένη και ολιστική αξιοποίηση της Διά Βίου Μάθησης στην Κόρινθο Πόλη που Μαθαίνει. Επίσης το Φεστιβάλ, κυρίως μέσα από το στρογγυλό τραπέζι, παρείχε πρώτες επεξεργασίες και προσανατολισμούς ως προς τα επόμενα βήματα της Διά Βίου Μάθησης στην Κόρινθο Πόλη που Μαθαίνει, τα οποία θα πρέπει να σχετίζονται με τη συστηματική καταγραφή αναγκών για τη Διά Βίου Μάθηση, με τη μεγαλύτερη και ποιοτικότερη συμμετοχή των παρόχων της σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, με συνέργειες και δικτυώσεις, οι οποίες θα πρέπει να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν άμεσα.
Η Κόρινθος, μια μεσαία πόλη της Ελλάδας έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα για την υπέρβαση, σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο, αρνητικών στοιχείων που καταγράφουν οι χαμηλοί δείκτες της Διά Βίου Μάθηση ευρύτερα στη χώρα μας σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και με τη στόχευση της ΕΕ. Η δυναμική της Δια Βίου Μάθησης των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO, όπως συγκεκριμενοποιείται σήμερα στην ενταγμένη πλέον Κόρινθο που Μαθαίνει παρέχει ένα ισχυρό momentum και δύναται να λειτουργήσει καταλυτικά στην κατεύθυνση αυτή.
Σημαντική ήταν η συμβολή στο Φεστιβάλ των ειδικών και εμπειρογνωμόνων της Διά Βίου Μάθηση (Γιώργου Μπαγάκη, Νίκου Φωτόπουλου, Μαρίας Καπνιάρη και Βίκης Κοτρίκλα).
συμμετοχή παραγόντων της Κορίνθου στο στρογγυλό τραπέζι όπως του Νεκτάριου Σπηλιόπουλου, Κατερίνας Γκίνη, και Στέφανου Πουλίτση.
Τις τρεις συνεδρίες του Φεστιβάλ συντόνισαν διαδοχικά από τη συντονιστική ομάδα του Φεστιβάλ η Μαρία Μέξια (πρώτη συνεδρία), η Αριστέα Καλογεροπούλου, Μαρία Πετρακάκη, Γαρυφαλιά Χριστοπούλου (δεύτερη συνεδρία) και ο Γιώργος Μπαγάκης (τρίτη συνεδρία).
Εξ ίσου σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων κάποιοι από τους οποίους μάλιστα ανήκουν σέ σημαντικούς φορείς της Κορίνθου. Το γεγονός ότι παρέμειναν συμμετέχοντες μέχρι τις 11.30 που τέλειωσε το Φεστιβάλ δείχνει το ενδιαφέρον που υπήρχε και την προοπτική διανοίγεται από την πρώτη δια ζώσης δραστηριότητα της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει (εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO στη διάρκεια της τελευταίας καραντίνας).
Το μεγαλύτερο μέρος του φεστιβάλ βιντεοσκοπήθηκε, δες το link: https://ekorinthos.gr/me-epitychia-oloklirothike-to-festival-dia-viou-mathisis-stin-korintho/
Ακολουθεί και η τελική ανακοίνωση του Φεστιβάλ: https://www.korinthos.gr/%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb-%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b8%ce%bf/