Βασίλης Νανόπουλος: Λύνουμε θέματα δεκαετιών – Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών!

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων : Οι σημαντικότερες αποφάσεις
 
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος με αντικείμενο την διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023. Ο κ.Δήμαρχος θέλησε να τονίσει τις πολύ σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν, όπως η παραχώρηση των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου στο δήμο, προκειμένου οι πολίτες να έχουν την ενημέρωση και την γνώση που είναι απαραίτητη. «Τα θέματα για τα οποία αποφασίσαμε είναι καθοριστικά για το μέλλον του δήμου Κορινθίων. Ως δημοτική αρχή, στα πλαίσια της απλής αναλογικής και χωρίς να έχουμε την πλειοψηφία κατορθώνουμε να είμαστε αποτελεσματικοί σε όφελος των δημοτών. Οι πολίτες το βλέπουν και το αναγνωρίζουν» ανέφερε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
 
𝝩𝝰 𝝻𝝿𝝰𝝵ώ𝝻𝝰𝞃𝝰 𝝿𝝰𝞀𝝰𝞆𝞈𝞀𝝾ύ𝝼𝞃𝝰𝝸 𝞂𝞃𝝾 𝝳ή𝝻𝝾 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼
Ιστορική για τον δήμο Κορινθίων η συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου 2023. Το σώμα κλήθηκε να υπερψηφίσει και το έπραξε, την αποδοχή της παραχώρησης της έκτασης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου – γνωστή στους Κορίνθιους ως μπαζώματα- από την ΕΤΑΔ στο δήμο Κορινθίων έναντι αντιτίμου. Ο Δήμαρχος στην εισήγηση του έκανε λόγο για ιστορική στιγμή και δικαίωση ενός αγώνα ετών, μιας σκληρής διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο βέλτιστο αποτέλεσμα για το δήμο αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση, συνολικά, της έκτασης και της απόδοσής της σε κατοίκους και επισκέπτες. Δεν υπερψήφισαν την παραχώρηση οι κυρίες Βιβή Τζέκου και Πόλυ Δαγκοπούλου – Τσόγκα. Απομένει για την τελική παραχώρηση η θετική απόφαση του Δ.Σ της ΕΤΑΔ το οποίο συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη.
 
𝚳𝛐𝛎ά𝛅𝛆ς 𝛂𝛗𝛂𝛌ά𝛕𝛚𝛔𝛈ς 𝛔𝛆 𝚨𝛍ό𝛎𝛊, 𝚱ό𝛒𝛗𝛐 𝛋𝛂𝛊 𝚱𝛆𝛘𝛒𝛊ές
Το αίτημα προς το Βαρδινογιάννειο ίδρυμα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο για την δημιουργία τριών μονάδων αφαλάτωσης στο δήμο Κορινθίων. Πρόκειται για έργα τα οποία περιλαμβάνονται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Ιδρύματος και του δήμου, θέματα που έχουν τεθεί εδώ και μήνες ως προτεραιότητα από τον δήμαρχο Κορινθίων και πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών.
Οι μονάδες θα τοποθετηθούν στις Κεχριές (εντός του στρατοπέδου), στον Κόρφο και στο Αμόνι και θα συνδράμουν καθοριστικά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της λειψυδρίας, ενός φαινομένου παγκοσμίου που πλήττει και τον δήμο Κορινθίων
 
𝚴έ𝛐𝛊 𝚷𝛒ό𝛆𝛅𝛒𝛐𝛊 𝛔𝛆 𝛎𝛐𝛍𝛊𝛋ά 𝛑𝛒ό𝛔𝛚𝛑𝛂 𝛕𝛐𝛖 𝛅ή𝛍𝛐𝛖 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛚𝛎
Με διαπιστωτική πράξη Δημάρχου αντικαταστάθηκαν μέλη των νομικών προσώπων, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής. Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου κ.Βασίλης Γεώργαρης και Πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ο τ. Λιμενάρχης Κορίνθου κ.Παναγιώτης Λαζόπουλος. «Όσα δεν έγιναν τον τελευταίο χρόνο στα δυο νομικά πρόσωπα θα γίνουν μέχρι το τέλος της θητείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
 
𝟖𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝛆𝛖𝛒ώ 𝛄𝛊𝛂 𝛅𝛈𝛍𝛊𝛐𝛖𝛒𝛄ί𝛂 𝛍𝛐𝛎𝛐𝛑𝛂𝛕𝛊ώ𝛎 𝛔𝛕𝛐 𝛅ή𝛍𝛐 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛚𝛎
Στην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με τη Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου
Περιβάλλοντος για την δημιουργία μονοπατιών σε όλο το εύρος του δήμου Κορινθίων προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο . Τα χρήματα που έχουν εγκριθεί είναι 800.000 ευρώ.
 
𝞝𝞮𝞳𝞲𝞶ά 𝞰 𝞳𝞪𝞽𝞪𝞼𝞳𝞮𝞾ή 11 𝞶έ𝟂𝞶 𝞹𝞪𝞲𝞭𝞲𝞳ώ𝞶 𝟀𝞪𝞺ώ𝞶
Η οικονομική επιτροπή κατακύρωσε την σύμβαση εκτέλεσης έργου 11 νέων παιδικών χαρών. Με την τυπική υπογραφή τη σύμβασης τις επόμενες ημέρες ξεκινά η υλοποίηση προκειμένου να ενισχυθεί το ασφαλές και πιστοποιημένο δίκτυο παιδικών χαρών για το οποίο εξ αρχής η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε και υλοποιεί!
 
Τέλος, η οικονομική επιτροπή κατακύρωσε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ προυπολογισμού 1,7 εκ ευρώ για την ενίσχυση των δημοτών που χρήζουν βοηθείας και είναι δικαιούχοι του προγράμματος.