Ραντεβού το Σάββατο 8 Μαρτίου στο κέντρο της Κορίνθου για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση και μετά συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη

Ο Δήμος Κορινθίων και το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο, γιορτάζουν τις Αποκριές και διοργανώνουν παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, με τη συμμετοχή των Γυμνασίων και Λυκείων (700 μαθητές) καθώς και φορέων της περιοχής μας.


Ραντεβού  το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 16:00΄,  στο κέντρο της Κορίνθου για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην οποία μπορείτε  να συμμετέχετε  όλοι, δημιουργώντας τις δικές σας καρναβαλικές ομάδες. 


Με τη λήξη της παρέλασης, στη πλατεία «Περιβολάκια»,  θα δοθεί συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη. Η γιορτή θα κλείσει με το κάψιμο του καρνάβαλου και τη ρίψη βεγγαλικών.


Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για το σημείο εκκίνησης της παρέλασης. Πληροφορίες στο Πνευματικό Κέντρο, τηλ: 2741 0 20109 & 21236Την προηγούμενη της παρέλασης, το απόγευμα,  και το πρωί της ίδιας ημέρας τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν στη πλατεία «Περιβολάκια», στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίοθα έχουν τοποθετηθεί «φουσκωτά».


Επίσης το Σάββατο 1η Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι,  θα δοθεί συναυλία metal και  proggresive rock  και rock ballands στον πεζόδρομο της Πυλαρινού με τα τοπικά νεανικά συγκροτήματα «Fatal Error» και «΄Απνοια»


H Πινακοθήκη του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κορινθίων συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες 2008 με την οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος ” Κατασκευάζοντας Αποκριάτικες Μάσκες “, το οποίο θα παρακολουθήσουν μαθητές από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νομού, καθώς και 20 μαθητές από το Ειδικό Γυμνάσιο. Στο πρόγραμμα – που θα υλοποηθεί από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008 – έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 240 παιδιά, ενώ καθημερινά δεχόμαστε εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα και από άλλα σχολεία.Τέλος το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Κορινθίας, παρουσιάζουν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου το θεατρικό δρώμενο «Οι Πειρασμοί». Νεαρές  εθελόντριες από την Γερμανία, την Αυστρία και τη Φιλανδία χωρίζουν σε ομάδες τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Κορίνθου και προετοιμάζουν όλοι  μαζί τους  ρόλους τους για το έργο. Από τις 19 έως τις 28 Φεβρουαρίου 450 μαθητές της περιοχής μας θα συμμετέχουν στη πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος.