Με την τελετή λήξης του Σαββάτου της 1ης Νοεμβρίου 2008, το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορινθίας έφτασε στο τέλος του

Με την τελετή λήξης του Σαββάτου της 1ης Νοεμβρίου 2008, το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορινθίας έφτασε στο τέλος του. Τέσσερες ημέρες με γεμάτες αίθουσες από θεατές στις προβολές, η ιδιαίτερη προσέγγιση των προσκεκλημένων σκηνοθετών στο φεστιβάλ και τα πολλά παράλληλα events, συνέθεσαν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του φεστιβάλ.


Η Τελετή Λήξης ήταν ένα εντυπωσιακό multimedia show, με ενθουσιώδες κοινό, συνδυασμένο με την μουσική ερμηνεία της Αγνής Σακκά στο πιάνο, εμπνευσμένη από τις ταινίες του Kieslowski και τις μουσικές συνθέσεις του Ζbignew Preisner, το οποίο παρουσίασαν oι διεθνώς καταξιωμένοι ηθοποιοί Anamaria Marinca, Q-Orianka Kilcher, ο Γρηγόρης Πατρικαρέας, η Κορίνθια ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου και ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Dionysios Zervos. Οι Anamaria Marinca, Q-Orianka Kilcher και Dionysios Zervos, ήταν μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.  Ο Zbignew Preisner, επίτιμος καλεσμένος του Φεστιβάλ, παρευρέθη την παραμονή της τελετής απονομής των βραβείων, στην παραδοσιακή κρουαζιέρα στο κανάλι του Ισθμού με τα μέλη του ΔΣ του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων και καλεσμένους σκηνοθέτες του Φεστιβάλ.


Υψηλά πρόσωπα από την πρεσβεία της Ουκρανίας, όπως ο πρώτος σύμβουλος κ. Taras Μalisevsky, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Γιάννος Μιχόπουλος, ο Κώστας Ανδρεόπουλος, μέλος της Κριτικής Επιτροπής κι εκπρόσωπος της FOX, o Αντρέας Βαγκόπουλος, εκπρόσωπος της Νομαρχίας Κορινθίας, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων κ. Γιώργος Φαρμάκης, ο Γιώργος Μανθόπουλος, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων, ο Κορίνθιος σκηνοθέτης κ. Γιώργος Τζαβάρας, ο Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος, Μαέστρος της Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων και του ΟΤΕ, η Κορίνθια συγγραφέας κα Μίνα Πέτρου-Βενετσάνου, η Κορίνθια ηθοποιός κα Ορκοπούλου-Ξανθάκη Πολυξένη, ο Δημήτρης Ρούσσης της ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε., o Νίκος Μπίστινας και ο Νικόλαος Πάστρας, οι βραβευμένοι σκηνοθέτες του Φεστιβάλ της Κύπρου, για το καλύτερο Ντοκιμαντέρ και τη Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους αντίστοιχα, καθώς και ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, τίμησαν με την παρουσία τους το φεστιβάλ.


Ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πνευματικός δεσμεύτηκε ως Δημοτική Αρχή για την στήριξη της επόμενης διοργάνωσης και ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών του 2ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ από την επόμενη μέρα της λήξης του 1ου Φεστιβάλ. Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κορινθίων κ. Δημήτρης Φλεβάρης και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας του Φεστιβάλ κυρία Πέτρα Τερζή, ευχαρίστησαν όλους τους εμπλεκομένους για την πολύτιμη προσφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του φεστιβάλ.


Ένα από τα  highlights της βραδιάς ήταν η πανελλήνια πρώτη  προβολή της ταινίας Mongol του Sergei Bodrov στο κινηματογράφο ΛΑΊΣ, παράλληλα με τη προβολή της βραβευμένης ταινίας με το ΧΡΥΣΟ ΠΗΓΑΣΟ, Listening to Gabriel του Jose Enrique March.


 1ST CORINTHIAN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL


‘GOLDEN PEGASUS’ AWARDS CEREMONY



Municipal Theatre of Corinth, 1st of November 2008



Special Awards


Best Short Film


Cremaschi Lorenzo for the film Le note del tuo respiro


Best Environmental Film


Aggelos Kovotsos  for the documentary Ilia




‘GOLDEN PEGASUS’ Awards


1 . AUDIENCE AWARD


Mark Norfolk for the film Crossing Bridges



2 . BEST CINEMATOGRAPHY AWARD


José David Montero for the film Listening to Gabriel



3. BEST LEADING ACTOR IN A FEATURE FILM


Jan Uuspold for the film 186 KIlometres



4. BEST LEADING ACTRESS IN A FEATURE FILM


Silvia Abascal for the film Listening To Gabriel



5. BEST FILM EDITING (MONTAGE) IN A FEATURE FILM


Stefan List for the film ‘Horch’ (Listen)



6. BEST SCRIPT IN A FEATURE FILM


Giorgis Fotopoulos for the film ‘Horch’ (Listen)



7. BEST PRODUCTION DESIGN IN A FEATURE FILM


Carlos Zaragosa for the film Listening to Gabriel



8. BEST SETS /COSTUMES IN A FEATURE FILM


Naida Tarakcija for the film Karma: Crime, Passion, Reincarnation



9. BEST MUSIC SCORE IN A FEATURE FILM


Sergi Rajadell, Maxi Valero for the film Listening to Gabriel



10. BEST DIRECTOR IN A FEATURE FILM


Giorgis Fotopoulos for the film Horch/ Listen



11. GOLDEN PEGASUS AWARD


Jose Enrique March for the film Listening to Gabriel