Eγκαταστάθηκε ο εργολάβος για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου στα Εξαμίλια

Η Δημοτική Αρχή  πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες και επιδεικνύοντας  το ιδιαίτερο  ενδιαφέρον της  για τα δημοτικά διαμερίσματα  υλοποιεί  ένα πολύ σημαντικό έργο στα Εξαμίλια.



Πρόκειται  για την κατασκευή του Πνευματικού  Κέντρου, έργου που πέραν της καλαίσθητης εμφάνισής του , θα  στεγάσει  όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες του χωριού. Χθες Δευτέρα εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ήδη άρχισαν οι οικοδομικές εργασίες.



Το  έργο αυτό  είναι συνολικού προϋπολογισμού  1.000.000 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας», ενώ η μελέτη του έχει εκπονηθεί από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων.



Το  κτίριο του Πνευματικού Κέντρου  κατασκευάζεται  σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου στο κέντρο του χωριού έκτασης  2.200 τ.μ. και θα περιλαμβάνει υπόγειο , ισόγειο και πρώτο όροφο  συνολικής έκτασης 580 τ.μ.


Στο ισόγειο προβλέπεται αίθουσα  πολλαπλών χρήσεων για εκδηλώσεις, αίθουσα  για το ΚΑΠΗ , γραφείο  και  ιδιαίτερος χώρος  μαγειρείου  για την κάλυψη αναγκών απόρων συνδημοτών  διανομής φαγητού


Στον 1ο  όροφο προβλέπεται αίθουσα INTERNET , Βιβλιοθήκη και αίθουσα στέγασης των Συλλόγων  των Εξαμιλίων


Στο υπόγειο  προβλέπονται  αποθηκευτικοί  χώροι.



Το  Πνευματικό Κέντρο είναι λειτουργικό και εναρμονισμένο στο περιβάλλον του χωριού των Εξαμιλίων,  με κεραμοσκεπή και ΑΕΤΩΜΑ  στην  είσοδο του κτιρίου.


Για πρώτη φορά  στο Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, όπως έχουμε δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοτικό ή δημόσιο κτίριο θα έχει στην πρόσοψή του ΚΙΟΝΟΚΡΑΝΑ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ.


      Το  έργο θα παραδοθεί «Με το κλειδί στο χέρι» , με όλες τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου κτιρίου (πυρασφάλεια, κλιματισμός, θέρμανση, κλπ) σε περίπου  ένα χρόνο.


Στην  μελέτη κατασκευής του όλου έργου  προβλέπεται και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου  , καθώς επίσης και η δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς  μεταξύ της πλατείας και του  Πνευματικού Κέντρου, με όργανα  που θα προμηθευτεί ο Δήμος ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ. 


Ελπίζουμε το έργο αυτό να  τα αγκαλιάσουν οι  κάτοικοι των Εξαμιλίων, που μαζί με τα υπόλοιπα έργα που  είμαστε έτοιμοι να  υλοποιήσουμε στο τοπικό διαμέρισμα θα αλλάξουν  την εικόνα  του χωριού.