Εκδήλωση για τα ναρκωτικά απο τον δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Δίολκο στα Καλάμια της Κορίνθου

Με  αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια  Ημέρα κατά των Ναρκωτικών o Δήμος  Κορινθίων και το Κέντρο Πρόληψης «Δίολκος», συνδιοργάνωσαν εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των νέων για την πρόληψη της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών.


      Η εκδήλωση που αρχικά είχε διοργανωθεί  για την 26η Ιουνίου και αναβλήθηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε τελικά, την Παρασκευή 24 Ιουλίου  στα Καλάμια της Κορίνθου (τέρμα  Γεωργίου Παπανδρέου).


      Η εκδήλωση είχε σαν στόχο την ευαισθητοποίηση  των εφήβων μέσα από την έντυπη ενημέρωση (διανομή φυλλαδίων πρόληψης) και τη συμμετοχική δράση των ίδιων των παιδιών.


      Πέντε τοπικά συγκροτήματα τραγούδησαν, διασκεδάζοντας πλήθος εφήβων που είχε συγκεντρωθεί στην παραλία σε ήχους ροκ και δίνοντας παράλληλα συνθήματα κατά των ναρκωτικών. Οι Λήθαργους, οι Bad Habit, οι Nazarium, οι Saturn Nine και οι Vietnow, γνωστά συγκροτήματα το καθένα στο είδος του στην τοπική κοινότητα, βρήκαν την ευκαιρία για να εκφραστούν, να παρουσιάσουν το τραγούδι τους, να δείξουν την υγιή δημιουργικότητα τους και να στείλουν με τα συνθήματα τους ένα μήνυμα σε όλους τους άλλους εφήβους «χτίστε μια ζωή με νόημα, μια ζωή χωρίς ουσίες».    


      Παράλληλα πάνω από είκοσι νέοι ήταν αυτοί  που ζωγράφισαν γκράφιτι σε ταμπλό, δίνοντας με το δικό τους τρόπο ένα  ηχηρό μήνυμα με σπρέι στον καμβά  «stay away from drugs».


      Στην  εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δ.Κορινθίων κος Σταυρέλης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Μελέτης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Δίολκος»- εκπρόσωπος της Ν.Α. Κορινθίας κος Κανέλλος Κων/νος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Δίολκος» – εκπρόσωπος του Δήμου Αγίων Θεοδώρων κος Δενδρινός Νικόλαος, ο Γραμματέας του Δ.Σ. «Δίολκος» – εκπρόσωπος της Α΄/μιας Εκπ/σης Κορινθίας κος Δημητρίου Νικόλαος και ο Ταμίας του Δ.Σ. «Δίολκος» Πατήρ Νικόλαος Βασιλόπουλος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Διονυσίου.


      Ευχαριστούμε  θερμά όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή  τους. Ο Δήμος Κορινθίων και  το Κέντρο Πρόληψης «Δίολκος» θα βρίσκονται πάντα δίπλα τους.