Δ. Τζαναβάρας … Η ώρα των Κορίνθιων πολιτών και των δικών μας ευθυνών , για μια ακόμα φορά έφθασε

Αγαπημένοι μου Κορίνθιοι , Αγαπημένες μου Κορίνθιες


Η δημόσια πολιτεία και δράση μου , επεδίωξα πάντοτε να διακρίνονται από πολιτική ευθύτητα και εντιμότητα , κρυστάλλινες θέσεις και απόψεις , σεβασμό προς τους συμπολίτες μου και εμμονή στην πραγματοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων , με οποιοδήποτε κόστος και θυσία. Ακόμη και προσωπική.


Εκτιμώ ότι οι προηγούμενες αρχές , θωρακίζουν την πολιτική σε μια περίοδο απαξίωσής της αναγορεύουν την ηθική της σε κυρίαρχο σημείο της δημόσιας δράσης και υπηρετούν αποτελεσματικά το κοινό συμφέρον.


Αυτό ήταν άλλωστε και το πλαίσιο της ειδικότερης λειτουργίας και συνεισφοράς μου ως αρμοδίου Αντιδημάρχου καθαριότητας , μετά την τιμητική για μένα ανάθεση εκείνων των καθηκόντων από τον Δήμαρχο Κορινθίων.


Καθήκοντα τα οποία επεδίωξα μαζί με τους συνεργάτες μου να εκτελέσω με συνείδηση ευθύνης , βασανιστικές πολλές φορές διαδικασίες ή ενέργειες , πραγματικές δοκιμασίες , αλλά και πείσμα προκειμένου η πόλη στον τομέα της καθαριότητας να επιβραβεύεται καθημερινά από τους πολίτες και τους επισκέπτες της.


Σε εκείνη την αγωνιώδη προσπάθεια με την οποία συνδέεται κατά κύριο λόγο η αποκομιδή των απορριμμάτων , υπήρξαν ευτυχείς περίοδοι αλλά και ατυχείς στιγμές , τις οποίες οφείλουμε ΟΛΟΙ να θέσουμε στο περιθώριο της επιβαλλόμενης κοινής πορείας προς το συμφέρον της δημόσιας εικόνας της πόλης στον συγκεκριμένο τομέα.


Πόλη και εικόνα την οποία οφείλουμε ΟΛΟΙ να προστατεύσουμε , ιστάμενοι πάνω και πέρα από τυχόν προσωπικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις , ειδικότερα κάτω από την σημερινή ιστορική συγκυρία που διέρχεται η Κόρινθος.


Αυτό επιτάσσεις το γενικό συμφέρον το οποίο υπαγορεύει το σύνολο των συμπολιτών μας , που με ιδιαίτερη ανησυχία , αλλά και περισσή ευαισθησία , παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.


Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου – χωρίς να αυτονομούμαι από τους συναδέλφους μου – ότι ο προσωπικός αγώνας δεν πρόκειται να καμφθεί και θα είναι μέχρις εσχάτων. Το ίδιο και οι προσπάθειές μου . δεν πρόκειται να ανασταλούν , ούτε και να καμφθούν.


Η διαβεβαίωση αυτή , αποτελεί όρκο προσωπικής τιμής και δημόσιας πολιτικής δέσμευσης , η οποία μπορεί να περιβληθεί ακόμα και τον πλέον έντονο τρόπο διαμαρτυρίας , αρκεί , ανταποκρινόμενος στο έργο και τις ευθύνες που μου ανατέθηκαν , να φανώ συνεπής απέναντι των συμπολιτών μας.


Προτού ευχαριστήσω όλους όσους μέχρι σήμερα στάθηκαν συμπαραστάτες και αρωγοί στο τιτάνιο έργο που έχουμε αναλάβει , επιθυμώ και επισημαίνω , ότι ήρθε η ώρα της ανάληψης ευθυνών όλων.


Οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων , αναγνωρίζοντας λάθη που τελικά δεν βοηθούν και μας πληγώνουν , προσωπικές πικρίες ή οτιδήποτε άλλο , που μπορεί να λειτουργήσει ως αντικίνητρο στην επίλυση του ζητήματος.


Η ώρα των πολιτών και των δικών μας ευθυνών , για μια ακόμα φορά έφθασε.


Ας φανούμε όλοι υπεύθυνοι και γενναίοι.