22/04/2010 – ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ-ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

22/04/2010
ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ-ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

                                                                                                                                                                     

 

                                                                                                                                                                 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
                                                                                                                                                                

                                                                                                                              Κόρινθος 22-04-2010

                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Κορινθίων, όπως πάντα, είναι μπροστάρης σε κοινωνικά θέματα, που αφορούν δράσεις και ενέργειες για τη προστασία των συμπολιτών μας.
Γι αυτό το λόγο, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “ΔΙΟΛΚΟΣ” και το περιοδικό “ΕΙΚΟΝΑ της περιοχής μας”, διοργανώνει μια εβδομάδα δράσεων κατά των ναρκωτικών, με θέμα – “Σπάμε τη σιωπή, Φωνάζουμε ΟΧΙ στη κοινωνία της Εξάρτησης”. Αυτές οι πρωτοβουλίες, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου του 2010, διαμορφώθηκαν από τις δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων και φορέων που θα λάβουν μέρος.
Πιο συγκεκριμένα, η εβδομάδα αυτή θα περιλαμβάνει, ενέργειες και δραστηριότητες, στις οποίες θα πάρουν μέρος παιδιά, νέοι, εκπαιδευτικοί, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της πόλης μας καθώς και εκδηλώσεις ενημέρωσης, που απευθύνονται σε όλους τους δημότες, οι οποίοι και καλούνται να συμμετάσχουν και οι ίδιοι ενεργά: α) στη ποδηλατοδρομία την Τρίτη 27/04/10 ώρα 18:00-19:00 στους πεζόδρομους της πόλης και β) την Τετάρτη 28/04/2010 ώρα 18:00-20:00 στις βιωματικές ομάδες γονέων ή εφήβων με θέμα: “Επικοινωνία στην Οικογένεια”.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν από διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, έως προβολής σχετικής ταινίας στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, που σκοπό έχουν, μέσα από την οπτικοποίηση να έχουμε το μέγιστο δυνατό και καλύτερο αποτέλεσμα πρόληψης για τους νέους μας. Επιπλέον, τα παιδιά και οι έφηβοι της πόλης μας, την εβδομάδα αυτή των εκδηλώσεων μέσα από τον αθλητισμό, το θέατρο, τη μουσική, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την οικολογική παρέμβαση, την ποδηλατοδρομία και τη βιωματική εκπαίδευση της σωστής επικοινωνίας στην οικογένεια, θα τονίσουν την αντίθεσή τους στις εξαρτήσεις. Αναπτύσσοντας αυτές τις δραστηριότητες θα δηλώσουν επίσης με παρρησία, ότι η ζωή αποκτά νόημα όταν συμμετέχουμε ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα, δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα και εμπλουτίζοντάς την με υγιείς δραστηριότητες και υγιείς σχέσεις.
Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα αυτήν εβδομάδα, η κα Ευγενία Σταθακοπούλου, υπεύθυνη του τμήματος εφαρμογών πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, θα παραθέσει σχετική ομιλία σε κεντρική εκδήλωση που θα λάβει χώρα, την Παρασκευή στις 18.30, στο Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν θεατρικές και μουσικές δημιουργίες μαθητών.
Η αξιοποίηση των ανωτέρω δράσεων και ενεργειών, θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση όταν μεγιστοποιήσουμε τη συμμετοχή μας, “φωνάζοντας όλοι μαζί ΟΧΙ στην κοινωνία της εξάρτησης” και με το να γίνουμε αρωγοί στο μεγάλο αγώνα υπέρ της ζωής και κατά των εξαρτήσεων.

Δηλώστε συμμετοχή για: α)την ποδηλατοδρομία έως και την Δευτέρα 26/04/2010 και β)τις Βιωματικές ομάδες γονέων-εφήβων έως και την Τρίτη 27/04/2010 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου 7:30-15:00. Τηλ. 27413.61069- email: a.spiropoulou@korinthos.gr
 

                                                                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να σημειωθεί μια αλλαγή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων  στην επισυναπτόμενη πρόσκληση που αφορά την δενδροφύτευση, στις 30-04-2010, που τελικά θα πραγματοποιηθεί στα Καλάμια (από την παιδική χαρά στον οδο Μ.Αλεξάνδρου μέχρι το 5ο Δημοτικό Σχολείο) αντί της περιοχής του Αγ.Νικολάου.