ΔΗΜΟΣ    ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα του Δήμου Κορινθίων

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου υπάγεται στο Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων και ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1998.Η Πινακοθήκη στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου και φιλοξενεί στους δύο ορόφους της τρεις μόνιμες συλλογές με πάνω από 250 έργα, που χρονολογούνται από το 1567.

Τα έργα έχουν αποκτηθεί κατόπιν δωρεών από τους Σωτήριο Πυλαρινό, ζωγράφο –συντηρητή έργων Τέχνης, Νικόλαο Θεοδώρου, συλλέκτη και Θεόδωρο Μάρκελλο, ζωγράφο (όλοι με καταγωγή από την Κόρινθο). Ανάμεσα τους διακρίνουμε έργα που ανήκουν σε καταξιωμένους Έλληνες εικαστικούς (όπως Ροϊλός, Σπυρόπουλος, Σταθόπουλος, Φασιανός) και σε κορυφαίους Ευρωπαίους καλλιτέχνες. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές, στην Πινακοθήκη εκθέτουν σε περιοδικές εκθέσεις σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί..

Καθημερινά η Πινακοθήκη υλοποιεί στους χώρους της εκπαιδευτικές – επιμορφωτικές δράσεις και σεμινάρια για πολλές κατηγορίες κοινού ( όπως μαθητές κάθε ηλικιακής βαθμίδας, εκπαιδευτικούς, εικαστικούς, φιλότεχνους, ΑμεΑ, Ρομά ), ενώ στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει προγράμματα προσέγγισης και εκπαίδευσης ατόμων, που στερούνται πρόσβασης σε αυτήν ( outreach policy ).

2741020120

ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ ΑΝΤΩΝΙΑ,ΤΣΩΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κολοκοτρώνη 4 Κόρινθος