ΔΗΜΟΣ    ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα του Δήμου Κορινθίων

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Χορήγηση χρηματοδοτούμενων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό προνοιακών παροχών, επιδομάτων, οικονομικών ενισχύσεων, κοινωνικών υπηρεσιών, για την οικονομική στήριξη και κοινωνική ένταξη οικογενειών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού καθώς και η υλοποίηση, εκτέλεση και διαχείριση προγραμμάτων, δράσεων και ενεργειών που αφορούν προνοιακές πολιτικές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ειδικότερα ο ΟΠΕΚΑ χορηγεί και διαχειρίζεται τα εξής:

α. το Επίδομα Παιδιού.
β το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
γ. Τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.

ΕΞΩ ΜΑΖΙ

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Κορινθίων, πραγματοποιεί και φέτος το πρόγραμμα «Έξω μαζί» για παιδιά και νέους με αναπηρίες.
Είναι ένα Πρόγραμμα Ψυχαγωγίας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης παιδιών και νέων με αναπηρίες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ψυχαγωγικού περιεχομένου υπό την επίβλεψη και εποπτεία ειδικών του Δήμου και με την συμβολή των μελών της Εθελοντικής Ομάδας του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Κορινθίων.
Το «Έξω μαζί», περιλαμβάνει ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως : Θέατρο, κινηματογράφο, αθλητικές δραστηριότητες, έξοδο για καφέ κ.λ.π. και πραγματοποιείται έπειτα από μηνιαίο προγραμματισμό.
27413-62100, 27413-621114,27413-621115

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αδειμάντου 22, Κόρινθος